Blankenburgverbinding De plek waar alles samenkomt

Ontwerp en inrichting van een informatiecentrum, animaties, video’s, informatiemeubels 

Om de Rotterdamse regio beter bereikbaar te maken legde Rijkswaterstaat aan de westkant van de stad een nieuwe rijksweg aan: de A24. Een 4,2 kilometer lang tracé dat de al bestaande A15 (Rozenburg) en A20 (Vlaardingen) verbindt. Een flinke klus met dito impact op de omgeving. Om de buurt en geïnteresseerden op de hoogte te houden van/mee te nemen in de vaak spectaculaire ontwikkelingen rondom deze zogeheten Blankenburgverbinding, richtte Tappan een informatiecentrum in.


Omdat de 900 meter lange Maasdeltatunnel onder de Nieuwe Waterweg loopt en deel uitmaakt van de nieuwe rijksweg, hebben we binnen een onderwatergevoel nagebootst

Theo Ruys, senior ontwerper Tappan


tappan-communicatie-blankenburgverbinding-1.jpg
tappan-communicatie-blankenburgverbinding-2.jpg
tappan-communicatie-blankenburgverbinding-3.jpg

Een enorm project

De Blankenburgverbinding is een project van Rijkswaterstaat en bestaat uit de aanleg van een autosnelweg van 2 keer 3 rijstroken, een landtunnel (de Hollandtunnel), een 900 meter lange watertunnel (de Maasdeltatunnel), een verdiepte aansluiting op de A20 én een hoge aansluiting op de A15. Daarnaast is in 2022 en 2023 de A20 tussen het Kethelplein en de oprit en afrit van de Blankenburgverbinding in beide richtingen verbreed met 1 rijstrook en een vluchtstrook. Een enorm project waaraan jaren is gewerkt als hier in 2024 de eerste auto’s overheen zoeven.

 

Bij het bouwen van een nieuwe snelweg komt doorgaans veel kijken. Zo heb je te maken met bouwmethoden en techniek, maar ook met de historie van een project en zaken als archeologische vondsten, natuurimpact en landschappelijke inpassing. Allemaal thema’s die interessant zijn voor omwonenden en daarom goed moeten worden uitgelegd. Onze ontwerper Theo Ruys wist er wel raad mee en toverde samen met architect Jasper van den Boogaard van StudioDAT een bouwkeet om tot een interactief en educatief informatiecentrum. Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?
Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

070 - 331 48 50