Oog voor mens, milieu en maatschappij

Tappan werkt mee aan maatschappelijk relevante vraagstukken. Denk aan de uitwerking van het klimaatakkoord, de route naar een circulaire economie of campagnes tegen eenzaamheid. Juist door deze betekenisvolle opdrachten werken we graag bij Tappan. Wij willen de wereld graag wat mooier maken.

Tappan onderneemt zelf ook maatschappelijk verantwoord. We willen ons MVO-beleid steeds verder uitbouwen én transparant zijn naar onze opdrachtgevers en stakeholders. Daarom hebben we ons laten certificeren voor de MVO-prestatieladder, een praktische toepassing van de ISO 26000. Hiervoor zijn onze resultaten en inspanningen onder de loep genomen door een externe auditor. Met succes: we zijn heel trots op ons MVO-certificaat!

MVOlabel2.png

Klimaat en circulaire economie

We meten jaarlijks onze CO2-voetafdruk en nemen reducerende maatregelen. Zo werken we bijvoorbeeld plaats- en tijdonafhankelijk, zodat we niet dagelijks naar kantoor hoeven te reizen. Als we reizen, doen we dat voor 90% met het openbaar vervoer en buiten de spits. Hiermee leveren we een substantiële bijdrage aan het klimaat en ontlasten we het drukke wegen- en ov-netwerk. Om papierverspilling tegen te gaan, adviseren we onze klanten om zoveel mogelijk digitale producten te maken. En met onze huurbaas zijn we in gesprek over energie en isolatie.


Goed werkgeverschap

Tappan zorgt goed voor haar mensen. Ons kantoor is vooral een ontmoetingsplek. Geconcentreerd werken doen we thuis, en samenwerken op kantoor of bij de klant. Deze hybride manier van werken zorgt voor minder reistijd en dus minder tijdsdruk, waardoor we privé en werk makkelijker kunnen combineren. Verder is er veel oog voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en kennisdeling. Ook doen we veel teambuilding- en sociale activiteiten om de banden met collega’s te versterken.

Tappan wil een toekomstbestendig bedrijf zijn. En betekenis hebben voor maatschappij en milieu. Daarnaast willen wij een plek zijn waar onze medewerkers zichzelf kunnen zijn, zich veilig voelen en kunnen ontwikkelen.

Marlies Janssen, Directeur


Maatschappelijke betrokkenheid 

Wij bieden mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de kans om via Tappan weer aan de slag te gaan. De afgelopen jaren hebben we zo met plezier meerdere mensen aan een baan geholpen. We kopen onze levensmiddelen lokaal in. Onze lunchleverancier werkt bijvoorbeeld met mensen met een beperking. Veel Tappanners werken in eigen tijd als vrijwilliger. Bijvoorbeeld bij sportclubs of als taalmaatje. Waar zij dat nodig hebben, steunt Tappan hen om dit werk te kunnen doen. Verder kiezen wij een maatschappelijk doel dat we ondersteunen, zowel in tijd als in financiële zin. Binnenkort maken we bekend welk doel we in 2022 steunen. Ook met onze freelancers en leveranciers bespreken we hoe zij het verschil kunnen maken op deze onderwerpen.
Meer weten? 

In ons jaarverslag lees je meer over ons MVO-beleid en onze activiteiten.

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?
Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

070 - 331 48 50