A16 Rotterdam Open door communicatie

Strategie, coördinatie, beeldmerk, huisstijl, website, social media content,
webcare, webinars, en vele andere communicatiemiddelen

Er staat bijna dagelijks file op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Om het verkeer vlotter te laten doorlopen, legt Rijkswaterstaat de A16 Rotterdam aan, de nieuwe verbinding tussen de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De 11 km lange rijksweg verbetert de bereikbaarheid en leefbaarheid in het noordoostelijk deel van Rotterdam, in Lansingerland en in de omliggende regio.

A16-2.png
Het traject
A16-1.png
Opening Expo A16 Rotterdam in aanwezigheid van minister Cora van Nieuwenhuizen
Schermafbeelding 2022-02-21 om 10.09.07.png
Fietsers ontvangen een traktatie als ze extra moeten omrijden.
A16-4.png
Expo A16 Rotterdam
IMG_2236.jpg
Collega Madôt op de bouwplaats
Schermafbeelding 2022-02-21 om 10.10.22.png
De Rottemerentunnel wordt steeds meer zichtbaar.

Betrekken en informeren

De aanleg van de A16 Rotterdam is een immens bouwproject, met de nodige hinder voor de omgeving. Voor een vlot verloop van de werkzaamheden, is draagvlak van de omgeving essentieel. Daarom zetten we fors in op duidelijke en tijdige informatievoorziening via onder andere de website en sociale media. Zodat mensen dagelijks weten wat er gebeurt en waarom. We kiezen voor een mix van kanalen met daarbij de juiste balans tussen tekst en beeld. Hoe professioneler en uitvoeriger je dat oppakt, hoe meer je ziet dat weerstand verandert in begrip en zelfs interesse.

 

Intensieve samenwerking

De A16 Rotterdam is een bijzonder project. Niet alleen vanwege de technische hoogstandjes. Maar ook door de bijzondere samenwerking tussen Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog als opdrachtnemer. Samen communiceren zij als 1 organisatie: de A16 Rotterdam. Om dat luister bij te zetten, ontwikkelden we bij Tappan de eigen ‘groene’ projectstijl die in alle communicatiemiddelen naar voren komt.

 

 

Website

De website a16rotterdam.nl heeft een centrale plek in de communicatie. Hier vind je actuele informatie over de werkzaamheden, maar ook interessante  wetenswaardigheden. Want de A16 Rotterdam is meer dan alleen techniek. Ook archeologen, ecologen, laboranten, omgevingsmanagers, programmeurs, kostendeskundigen en nog velen anderen zijn bij dit project betrokken. Elke maand laten we een boswachter aan het woord, die laat zien hoe je kunt bouwen in een natuurlijke omgeving. Ook komen de bewoners zelf aan het woord, om te vertellen wat zij merken van de werkzaamheden. Tappan ontwierp de website uiteraard geheel in de projectstijl van de A16 Rotterdam.

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?
Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

070 - 331 48 50