Senior communicatieadviseur

(7-10 jaar werkervaring, liefst 40 uur per week)

Ben jij communicatieadviseur en zoek je een baan met betekenis?
Dan zoeken we jou!

Wil jij publieke organisaties helpen met communicatie bij de maatschappelijke opgaven die zij uitvoeren? En wil je daarbij vertrouwen creëren bij de verschillende mensen en organisaties die Nederland rijk is? Ben jij er net als wij van overtuigd dat je dat voor elkaar krijgt met eerlijke, duidelijke en tijdige communicatie?   

Dan zoeken wij jou! Want Tappan groeit, en we zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Het vergroten van de diversiteit in ons team vinden wij daarbij belangrijk. Omdat wij geloven dat diverse teams beter presteren.

Wie ben jij?

 • Je hebt politiek-bestuurlijk inzicht en bent omgevingssensitief. Je kunt met allerlei mensen op allerlei niveaus overweg. Van collega’s van andere disciplines, tot beleidsadviseurs of woordvoerders bij de klant.
 • Je voelt je medeverantwoordelijk voor ons bureau, hebt oog voor commerciële kansen. Je pikt trends en ontwikkelingen op in ons vak en weet deze te vertalen naar de praktijk.
 • Je hebt een academische communicatie-opleiding of een gelijkwaardig niveau door ervaring.
 • Je hebt 7 tot 10 jaar werkervaring als senior communicatieadviseur met ervaring in omgevingscommunicatie. Werkervaring bij een communicatiebureau is voor ons een pré.

Wat ga je doen?

 • Je geeft strategisch advies over een grote diversiteit aan maatschappelijke vraagstukken. 
 • Samen met klanten bepaal je de communicatieaanpak. 
 • Je werkt als projectleider met een team van Tappanners aan grote en complexe communicatie-adviestrajecten.  
 • Je bent in staat verrassende, werkbare en effectieve oplossingen aan te dragen voor de klant. 
 • Je bent gesprekspartner op niveau, hét aanspreekpunt voor de klant en achter de schermen zorg je ervoor dat het goed komt.  
 • Je creëert leads en verwerft opdrachten uit je netwerk. Je voorziet collega’s van werk en begeleidt ze in hun ontwikkeling. 

Wie zijn wij?

Tappan is een dynamisch communicatiebureau met een grote diversiteit aan klanten in de brede publieke sector. We werken voor ministeries, uitvoerende organisaties, provincies, gemeenten, woningcorporaties en verzekeraars. In ons werk komen we allerhande maatschappelijke vraagstukken tegen. Veel vraagstukken staan in het teken van verandering. Van de invoering van smart mobility tot klimaatadaptatie, circulaire economie, een nieuw pensioenstelsel of sociale veiligheid. Diversiteit is een terugkerend thema in projecten.

Tappan is een full service bureau. We hebben alle communicatiedisciplines in huis: advies, redactie, ontwerp en online. Vakmanschap hebben wij hoog in het vaandel staan.

Waar ga je werken?

Tijdens de coronapandemie werken we vooral thuis, maar hybride werken is ons uiteindelijke doel: deels thuis en deels op kantoor of bij de klant. Ons kantoor is misschien wel de mooiste werkplek van Nederland: aan de Hofvijver in Den Haag.

Wat bieden wij jou?

 • Een contract van 32 - 40 uur per week.
 • Een goed salaris tussen € 3.700 en € 5.700 per maand bij een volledig dienstverband.
 • 40 collega’s uit allerlei disciplines met een gezamenlijk doel.
 • Gezamenlijke trainingen die je verder brengen in je ontwikkeling.

En nog wat leuke extra's

 • Een lidmaatschap van Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.
 • Gratis sportlessen bij EliteSports en maandelijks stoelmassage op kantoor.
 • Een iPhone en Macbook in bruikleen en facilitaire ondersteuning waar je u tegen zegt.

Ook Tappanner worden?

Wil je meer weten over hoe het is om bij Tappan te werken? Bel met Jeroen van der Hee, strategisch communicatieadviseur (06-13965620). Met je vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Eugène van Rijn (06-18393472). Als je wilt solliciteren, stuur dan een e-mail met je motivatie én cv naar info@tappan.nl.

Bij ons zijn sollicitaties van iedereen welkom. We maken geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, afkomst of een eventuele arbeidsbeperking.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

 

 

Hoe is het om hier te werken?

Bekijk hieronder het filmpje van Eveline!

Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?
Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

070 - 331 48 50