Praktijkproef AmsterdamBetere doorstroming
dankzij slimme technologie

Strategie, stakeholderaanpak, huisstijl, website, social media content, monitoring en afstemming woordvoering

Hoe kunnen nieuwe technologieën mobiliteit efficiënter, veiliger en schoner maken? Aan dat vraagstuk werkte de Praktijkproef Amsterdam; een van de grootste smart mobility-pilots ooit in Nederland gehouden. Tien jaar lang deed PPA grootschalige praktijkproeven gericht op het integreren van innovatieve systemen in de auto en langs de weg. 

Stakeholderaanpak

PPA is een samenwerking van de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en NDW in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met als doel: nieuwe en verbeterde diensten voor weggebruikers, betere doorstroming van het verkeer, veiliger verkeer en een schonere stad. 

Tappan verzorgde de communicatie van het programma. Samen met de stakeholders maakten we een communicatiestrategie. Onze communicatiestrategie was erop gericht om de stakeholders van het programma - zoals de samenwerkingspartners, bestuurders en marktpartijen – te informeren over (de resultaten van) de verschillende praktijkproeven.

Van strategie tot nieuwsbrief

Gedurende het hele traject ontwikkelden wij allerlei communicatiemiddelen die wij inzetten in de samenwerking met de stakeholders, zoals een kernverhaal, de huisstijl en de website. Ook verzorgden we ruim dertig edities van de nieuwsbrief voor de stakeholders, produceerden we content voor sociale media, verzorgden we de webcare en produceerden verschillende (animatie)filmpjes.


Communicatie over innovaties, ook dat is een belangrijk onderdeel van smart mobility. Zo worden innovaties bekender bij een breed publiek en zijn ze zichtbaar voor de publieke en private stakeholders.

Ronald Adams, Projectmanager Praktijkproef Amsterdam (RWS)Van technologie naar menselijke maat

Innovatieve ontwikkelingen zijn vaak onzeker, complex en abstract. Zo ook bij PPA. Toch kunnen de ontwikkelingen op een bepaald moment grote gevolgen voor mensen hebben. Hoe communiceer je hierover met mensen die niet zijn ingewijd? Hoe zorg je voor vertrouwen, terwijl de uitkomsten onzeker zijn? Onze kracht was om de complexe techniek telkens te vertalen naar de menselijke maat: wat doen we, waar staan we en wat betekent dit precies? En wat kunnen we ermee?

Zo deden we mee aan het NPO-programma Strijd tegen de file.  En zorgden we voor diverse publicaties in o.a. de Telegraaf, nu.nl, het Noord-Hollands Dagblad en Verkeersnet.

 

Pre Test Event Concorda MRA  (6).jpg
Testdag slimme auto's met publieke en private partners
PPA-beeld1.jpg
Testlocatie A10 West
PPA-beeld2.jpg
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst publieke en private partners
PPA-beeld3.jpg
Interview met BNR Nieuwsradio over een van de projecten
PPA-beeld5.jpg
Groepsfoto met nationale en internationale partners testdag
PPA-beeld6.jpg
Deelname vakbeurs Intertraffic in de RAI Amsterdam
Ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?
Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

070 - 331 48 50