Tappan Communicatie

Verenigde Naties: huisstijl Public Service Forum

unpsf groot

In 2017 was Nederland het gastland voor de United Nations Public Service Forum. Tappan ontwikkelde de huisstijl en zorgde voor de vormgeving van de totale aankleding en communicatiemiddelen.

Publieke dienstverlening

Op 22 en 23 juni kwamen in Den Haag 500 deelnemers, waaronder ministers en topambtenaren, van over de hele wereld samen. Doel was om elkaar te informeren en inspireren op het gebied van publieke dienstverlening. De conferentie was een samenwerking tussen de Verenigde Naties en Binnenlandse zaken. Thema van deze conferentie: ‘The Future is Now’.

Identiteit als uitgangspunt

We startten met een workshop. Samen met de opdrachtgever onderzochten we welke uitgangspunten de basis moesten vormen voor de identiteit van deze conferentie. Dit resulteerde in een huisstijl die bestaat uit grote en kleinere pijlen die dezelfde richting op gaan. Deze pijlen symboliseren, vooruitgang, samenwerking en elkaar inspireren.

Resultaat

Dankzij onze aanpak kregen we snel de handen op elkaar voor een geschikte stijl en konden we in relatief korte tijd middelen vormgeven en produceren. Waaronder: raambestickering voor het World Forum in Den Haag, rollup banieren, z-card, aankleding informatiebalies en vlaggen. De stijl en middelen ondersteunden zo het doel van een professionele ontvangst voor alle internationale gasten, gericht op elkaar informeren en inspireren.

unpsf collage

Foto’s: copyright UNPSF2017