Tappan Communicatie

cJidee groot

Efficiëntere werkprocessen, een betere sfeer op de werkvloer of de gouden tip voor een baanbrekende innovatie. Medewerkers zitten vaak vol goede ideeën die een bedrijf verder kunnen helpen. Als die goede ideeën in een conventionele ideeënbus terechtkomen, is het doorgaans voor velen een raadsel wat er vervolgens mee gebeurt. Daarom ontwikkelde Tappan de digitale ideeënbus. Een webapplicatie die bedrijven in staat stelt om tips en suggesties op een overzichtelijke en interactieve manier te verzamelen en te begeleiden van beoordeling tot realisatie.

Functioneel ontwerp

Volgens Tappan maakt een succesvolle digitale ideeënbus het indienen van een idee laagdrempelig. Hij laat zien wat er écht met ideeën gebeurt. Hij inspireert andere medewerkers om ook een idee in te dienen. En hij geeft anderen de mogelijkheid om mee te praten over wat goede ideeën zijn. Al deze uitgangspunten leidden tot een functioneel ontwerp waarbij transparantie voorop staat: medewerkers kunnen het proces van beoordeling, uitvoering en implementatie blijven volgen.

Reageren, liken, volgen en delen

De digitale ideeënbus is geïnspireerd op diverse social media instrumenten. Zo kun je op ideeën reageren en ze waarderen met een ‘like’. Ook kun je een idee volgen en delen met andere collega’s. Een idee kan namelijk nog beter worden als collega’s de mogelijkheid krijgen er wat aan toe te voegen. Dit alles zorgt voor een dynamische broedplaats van creativiteit, samenwerking en betrokkenheid.

Centraal Justitieel Incassobureau en Rijkswaterstaat

Tappan ontwikkelde de stand-alone digitale ideeënbus voor het Centraal Justitieel Incassobureau naar aanleiding van het door Tappan gerealiseerde functioneel ontwerp voor de Ideeën Coöperatie op het intranet van Rijkswaterstaat.

> Meer weten? Neem contact op met Arthur Brouwer