Tappan Communicatie

Al dertig jaar een frisse bron

Kaart Tappaens

De plaats ‘Tappan’ is vernoemd naar een indianenstam die leefde in de buurt van Manhattan.

De indianen werden door Nederlandse kolonisten de Tappaenen genoemd. Dit betekent ‘frisse bron’ of ‘fris water’.

Tappan bedenkt al sinds begin jaren tachtig eenvoudige oplossingen voor zijn opdrachtgevers. Allemaal dankzij New Yorkse indianen, een Russische vluchteling én onze specialisten op communicatiegebied.

De oorsprong van Tappan: de andere kant van de oceaan

Tappan is opgericht in de Verenigde Staten. In het plaatsje Tappan, bij New York, om precies te zijn. Daar startte Dominique Boer begin jaren tachtig de Tappan Group Inc.

Jaren tachtig: beslisbomen door een Rus in de VS

De gevluchte Russische psycholoog Lev Landa ontwikkelde beslisbomen voor de nieuwe loonbelastingverklaring van de Belastingdienst – de eerste Nederlandse klus van Tappan. Een gouden greep, zo bleek: het aantal correct ingevulde aangiftes nam spectaculair toe. De opdracht voor de Belastingdienst leidde tot meer Nederlandse opdrachten, én tot onze grote oversteek: in 1987 opende Tappan haar huidige kantoor in Den Haag.

Jaren negentig: Tappan wordt volwassen

Stukje bij beetje groeiden we uit tot het fullservicebureau dat we nu zijn. Soms met grote stappen. Begin jaren negentig namen we twee bedrijven over: Sdu Ontwerpgroep en het Haagse bureau Communicatiemanagement Consultants (CMC). Hierdoor kregen we in een klap een uitstekend team van grafisch ontwerpers én goede communicatiestrategen.

Na 2000: Tappan blijft vernieuwen

Tappan zet zijn arsenaal aan vaardigheden in voor talloze overheden, publieke organisaties en dienstverleners. Zo schreven we mee aan het rapport van de commissie-Wallage om de effectiviteit van overheidscommunicatie te vergroten. En was Roelf Middel, toen directeur van Tappan, de eerste lector overheidscommunicatie van Nederland. In 2013 hebben we opnieuw een grote stap gezet: we namen Oggi Communicatie over. Daardoor hebben we nu ook dé specialisten op het gebied van interactieve communicatie in eigen huis.