Tappan Communicatie

Minister Schultz heropent gerenoveerde Velsertunnel

minister schultz heropent velsertunnel
Foto: Minister Schultz ontvangt het boek Velsertunnel (januari 2017) en bekijkt met een smartphone de 3D-projectie van de ventilatietorens van de Velsertunnel.

Na exact negen maanden sluiting ging de Velsertunnel (A22) op 16 januari 2017 weer open. Moderner, veiliger en precies binnen de tijd. De renovatie van Nederlands oudste snelwegtunnel is daarmee door Rijkswaterstaat volgens plan afgerond. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu verrichtte een officiële heropeningshandeling, waarna zij in een oldtimer vooropreed in een stoet van 60 prachtige oldtimers.

Voor Tappan Communicatie was het heropeningsmoment de kers op de taart van een prachtig project. Van begin tot eind stond Tappan aan de lat voor de communicatie van het enorme renovatieproject.

Vruchtbare samenwerking

De samenwerking met Rijkswaterstaat in het Velsertunnelproject gaat jaren terug. Saskia Blaas, senior communicatieadviseur: “Daar zijn we trots op. Van strategie tot uitvoering, van voorbereiding tot ‘nazorg’. De afgelopen jaren stelden we alles in het werk om te zorgen dat Rijkswaterstaat betrouwbaar, vakkundig en open overkwam.”

Dialoog en vertrouwen

Met Rijkswaterstaat ontwikkelde Tappan een communicatiestrategie gebaseerd op dialoog, openheid en duidelijkheid. Een keuze die de hele looptijd van het project overeind bleef en resulteerde in veel begrip voor en vertrouwen in de manier waarop Rijkwaterstaat de renovatie aanpakte. Saskia: “Rijkswaterstaat liet op zijn beurt duidelijk merken vertrouwen te hebben in onze aanpak. Dit gaf ons vrij baan écht te doen waar we goed in zijn. Aan de vele lovende woorden op de Facebookpagina van de Velsertunnel te zien, is dat gelukt.”

Lees meer over het project Velsertunnel